Veelgestelde vragen over bondingpsychotherapie

Is het niet gevaarlijk om met diepe emoties te werken?
Link naar vervolgtekst Soms denkt men dat door het luid uitschreeuwen van emoties een psychose kan ontstaan of agressief gedrag opgewekt wordt.

Bondingpsychotherapie is een veilige methode die al meer dan zestig jaar bestaat. Maar ook al eerder zijn mensen altijd al bezig geweest met het krachtig doorvoelen en uiten wat ze voelen om zichzelf te bevrijden en te kunnen genieten van het leven. Psychotische reacties of agressief gedrag worden niet uitgelokt door het schreeuwen. Het  tegendeel is het geval. Onveiligheid ontstaat wanneer men ervaart dat men de eigen gevoelens niet aan kan of dat die er niet mogen zijn. Wanneer men leert dat men diepe angst kan voelen zonder gek te worden, kan men leren de angst te benutten en zowel verstandig als moedig te gaan handelen. Wanneer men leert verdriet te voelen zonder erin te hoeven verdrinken, ervaart men de diepe kostbaarheid van het leven en de eigen gevoelens, inclusief de pijn. Wanneer men leert boosheid te ervaren en te manifesteren zonder daar grensoverschrijdend in te zijn, gaat men de eigen gezonde kracht vertrouwen en daarmee gezonde stappen zetten. 

Na een succesvolle emotionele ontlading kan er rust, ontspanning, verstilling, een diep gevoel van vrede en (zelf)liefde ervaren worden.

Andere vragen nog toevoegen

Persoonlijke ervaringen: als quotes die afwisselend in beeld komen?